dijous, 27 d’agost del 2009

Indignació a La Guàrdia.

Molts dels veïns i veïnes de la Guàrdia dels Prats estan indignats, per el tracte rebut per part de l’Ajuntament de Montblanc ja que el enllaç que surt a la pagina Oficial de Montblanc dins la secció pedanies, surt textualment: Enllaç a la web no oficial de la Guàrdia dels Prats

No crec que un poble com La Guàrdia el qual ha tingut que buscar-se un servidor gratuït, ja que Montblanc no li cedeix un espai web, i com diríem vulgarment, s’han buscat la vida per poder fer una web força documentada tant a nivell històric com a nivell fotogràfic, utilitzant tots els serveis gratuïts que avui dia proporciona la xarxa, no crec que cap veí de La Guàrdia es mereixi el desprestigi de que aquesta web surt enllaçada a la Web Oficial de Montblanc com a web no oficial ja que Montblanc no a tingut el mínim interès en fer-la. Per no mencionar que l’ajuntament utilitza fotografies de la “WEB NO OFICIAL” de La Guàrdia per el petit espai de 20 línies escasses que ens dediquen.



dimarts, 25 d’agost del 2009

Festa Major 2009

El passat cap de setmana, es celebrà a La Guàrdia dels Prats, la nostra Festa Major, on va haver-hi actes per a totes les edats i gustos.



Divendres amb la gran festa del jovent on vam poder veure actuacions de Dj’s locals con “Nodeejay” al cap davant de una nit força llarga plena de gresca jove.


Dissabte: va ser el dia de la xicalla de La Guàrdia fent varies activitats.

Des de el concurs de dibuix i pintura.


També hi vam tindre el mercat d’andròmines, tot passant per l’obra de teatre com cada any, en aquesta ocasió van representar MAMA MIA, i després un berenar per a tothom amb la xocolata amb coca per agafar forces per la llarga nit que ens esperava a tots els Guàrdiols.






“Cal dir que la xocolata feta per l’Espe crea unes cues força llargues per tastar-la.”


A la nit el ball més esperat de tot l’any, el Ball de Festa Major, amb l’orquestra Chapo, on caldria desatacar que el nostre veí Marc Muria va cantar un parell de cançons per delitar a tots els Guardiols. On vam tindre força gresca fins passades les 4 de la matinada, això si, aquest cop eren els mes grans del poble els que no volien anar a dormir.



Així doncs després de dos dies de Festa Major repartits entre petits i grans arribà el diumenge. On tots es reuneixen per preparar el sopar de germanor celebrat cada any, on cada Guardiol te una tasca assignada:

Joves i no tan joves a muntar taules.


Les senyores i senyoretes Guardioles a preparar el pa amb tomàquet per sopar.




Mentrestant els mes menuts feien gana fent guerres d’aigua



Això si cal destacar que diumenge al matí, durant Ofici Solemne acompanyats de la Coral Flor de Lis es va homenatjar al matrimoni mes gran de la Guàrdia, el Martí i la Nuri, i al finalitzar l’actuació del ball de bastons infantil i els gegants de Montblanc.


Per finalitzar una gran jornada de festa i espectacles durant el sopar de germanor es van fer diversos actes com els balls del fanalet i del Ram, varis sortejos i com no, la proclamació de la nova pubilla on la senyoreta Eva Vandellòs li va passar la Banda de Pubilla a la senyoreta Cristina.