diumenge, 25 d’abril del 2010

Sant Pere Ermengol 2010

A la passada celebració eucarística a l’Ermita de la Mare de Deu dels prats, per celebrar la festivitat de Sant Pere Ermengol, tinguérem un convidat molt especial, el mossèn Francesc Benet Marimon , rector de Rocafort de, el qual fou el precursor de la reconstrucció i posterior rehabilitació de l'Ermita.

On l’any 1981 gràcies a la seva empenta i a la de molts Guardiols es comença la reconstrucció de l’ermita la qual presentava molt mal estat, on es referen les parets i la teulada, posteriorment al 1986, es pavimenta el terra i es restituí l’altar seguint la seva orientació primitiva, i es recupera l’entrada principal.
La festa d’inauguració de les reformes tingué lloc el 26 d’Abril de 1987, amb la presencia del Dr. Josep Pont i Gol, arquebisbe emèrit de Tarragona.

El Senyor Francesc Benet ens recordar detalls com que les bigues i les rajoles que formen el sostre de l’ermita formaven part de l’antiga estació ferroviària de Reus, on actualment hi ha el parc de Sant Jordi.

Avui dia desinteressadament la senyora Rosa de cal Bort, la senyora Melena de Cal Music (i antigament la senyora Felisa de Cal Barres en pau descansi), i senyors com: l’Ermengol de Cal Bort acompanyat de l’Isidre de cal music entre d’altres, encara hi van fent petites millores a l’entorn de l’ermita, com per exemple un nou jardí amb taules i bancs, els nous murs de contenció, etc.



Si voleu veure fotografies de l’ermita sobre la seva evolució dirigiu-vos aquí.